Eelis Loikkanen Tulevaisuuden edustaja.

Työllisyyden kasvu on ollut aitoa

Olette varmaan kuulleet sen perinteisen väitteen "haamutyöpaikoista", jonka avulla työllisyyskasvu on tällä hallituskaudella tehty.

Väite tilastokikkailusta ei pidä paikkaansa. Tilastokeskuksen työmarkkinatilastojen asiantuntijat Ulla Hannula ja Liisa Larja ovat 1.8.2018 julkaisussaan (http://www.stat.fi/tietotrendit/blogit/2018/tyollisyys-kasvoi-ihan-oikea...) valottaneet sitä, millaisista työpaikkoja nykyinen hyvä työllisyyskehitys on Suomeen synnyttänyt.

Heidän analyysinsa mukaan uusia kokopäiväistä työtä tekeviä henkilöitä oli siihen mennessä lähes 80 000. Toisin sanoen työllisyys on pääasiassa kasvanut ihan perinteisellä vakituisella kokopäivätyöllä.

Myös PTT toteaa syksyn talousennusteen (http://www.ptt.fi/ennusteet/kansantalous-ja-asuntomarkkinat/kansantalous...) yhteydessä, että työllisyyden kasvu on aitoa. Jo ennen aktiivimallia vuodesta 2017 lähtien kasvu on tullut pääsiassa jatkuvista kokoaikaisista työsuhteista. Tilastot osoittavat, että työtuntien määrä on kasvanut lähes yhtä nopeasti kuin työllisten määrä.

On surullista, että meillä ei osata iloita työllisyyden aidosta kasvusta, vaan sorrutaan faktojen kyseenalaistamiseen. 

Saavutettu 72 prosentin työllisyysastekaan ei kuitenkaan ole riittävä, jos me haluamme säilyttää nykyisenkaltaisen hyvinvointiyhteiskunnan myös tuleville sukupolville. Siksi tulevan hallituksen tärkein talouspoliittinen tavoite on nostaa työllisyysaste muiden Pohjoismaiden tasolle vähintään 75 prosenttiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat