Eelis Loikkanen Tulevaisuuden edustaja.

Ei syyllistetä synnyttämään

  • Ei syyllistetä synnyttämään

Syntyvyyden laskuun ja heikkenevään huoltosuhteeseen ei auta pakkokeinot, ei nuorten syyllistäminen eikä synkät tulevaisuuskuvat.

Syntyvyyden alhaisuus aiheuttaa synkkiä pilviä tulevaisuuteen, myönnettäköön, mutta ei vaivuta epätoivoon. Uskon, että määrätietoisilla toimilla tulevina vuosina voidaan asialle tehdä vielä paljon.

Ensimmäisenä tarvitaan viimein perhevapaauudistus, jonka avulla molemmat vanhemmat voivat olla tasa-arvoisia.

Tällä tasa-arvon edistämisen lisäksi vähennetään kynnystä perustaa perhe. Kenenkään ei pitäisi joutua valitsemaan lapsen ja uran väliltä.

Pelkkä syntyvyyden lisääminen ei ikävä kyllä enää riitä. Siksi meidän on lisättävä keinoja työperäisen maahanmuuton lisäämiseksi. Keinovalikoimaan tulisi kuulua ”aivovuodon” tukkiminen eli tehdään kannustavammaksi sekä suomalaisille opiskelijoille, että kansainvälisille opiskelijoille jäädä Suomeen tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Sen lisäksi on saatava turvapaikanhakijoiden kotoutuminen ja sitoutuminen Suomeen tuottavaksi yhteiskunnan jäseneksi toimimaan.

Tässä tärkeintä on hyväksyvän ilmapiirin lisäksi koti, kieli sekä työ- tai koulutuspaikka.

Kielen oppiminen johtaa työpaikkaan tai koulutukseen, yksilön taustoista riippuen, mikä johtaa pysyvään kotiin Suomessa.

Toimettomana sosiaaliturvaputkeen ei pitäisi yhdenkään maahantulijan joutua. Kun tämä on kunnossa, voidaan työn perässä maahanmuuttavien esteitä vähentää, millä huoltosuhde saadaan kuntoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat